Surinaamse pasteitjes

Ingredienten:

4 gekookte eieren, 1 losgeklopt ei, 1 sjalotje, 10 bladerdeegplakjes, 4 el olie, 100 gr diepvriesdoperwten, 1 lente uitje, 1 teentje knoflook, 2 el kerrie massala, 2 el ketjap manis, 2 el tomatenpuree, 1 tl sambal.

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 220 graden. Bladerdeegplakjes ondertussen laten ontdooien op een bakblik.

4 eieren koken, snipper ondertussen het sjalotje, snij het lente uitje in ringetjes en pers het knoflookteentje uit. Klop alvast 1 ei los in een kommetje om straks de hapjes mee te bestrijken.

Verwarm dan de olie in een koekenpan en fruit daarin het gesnipperde sjalotje en het uitgeperste knoflookteentje. Voeg dan toe: kerriemassala, ketjap manis, tomatenpuree, sambal en de doperwten en de ringetjes lente ui. Even kort roerbakken en draai dan het gas uit.

De gekookte eieren klein snijden en voorzichtig toevoegen. Verdeel het over de bladerdeegplakjes.

Vouw de bladerdeegplakjes dicht zoals op de foto en bestrijk ze met losgeklopt ei.

Plaats ze ongeveer 20 min in de oven. Controleer na 15 min. of ze al mooi bruin worden. Elke oven is anders daarom altijd controleren, pas als ze mooi bruin zijn dan haal je ze uit de oven.

Eet smakelijk