google-site-verificatie: googlec8100ca301786e12.html

Surinaamse nasi

Ingrediënten:

250 gr rijst, 1 tomaat, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 bouillonblokje, ½ tl gemberpoeder, ½ tl laos, ½ tl koriander, 1 el ketjap asin, 2 el ketjap manis, 2 eieren, olie

Bereiding:

Rijst gaar koken en ondertussen met de andere ingrediënten aan de slag.

Het uitje snipperen, niet al te klein. Tomaat in blokjes snijden en het knoflookje ontvellen en aan de buitenkant inkepingen maken met een scherp mesje.

Verwarm dan wat olie in een wok en bak daarin de ui, knoflook en de kruiden. Even goed roerbakken. Voeg dan de tomaat toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roerbak totdat de tomaat zacht is.

Voeg de rijst toe en de ketjap manis en ketjap asin. Goed mengen en laat even op een zacht vuur staan terwijl je van de 2 eieren roerei bakt in een aparte koekenpan. Voeg wel wat zout toe bij de eieren. Tenslotte meng je het roerei door de rijst.

Eet smakelijk