Spinazieburgers

Ingrediënten:

400 gr kikkererwten, 200 gr verse spinazie, 1 ui, 1 ei, panko (grof paneermeel), geraspte kaas, ½ rode peper, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma, ½ tl chilipoeder, 1 tl nootmuskaat, zout, olijfolie

Bereiding:

Kikkererwten in een vergiet met water spoelen en laten uitlekken. Ui in vieren snijden en de zaadjes verwijderen van de ½ peper. Spinazie blancheren en uit laten lekken. Doe de kikkererwten, ui en peper in de hakmolen, niet te lang.

Snij de spinazie wat kleiner.

Tenslotte doe je alles in een grote kom, ook de kruiden en een beetje panko, even goed alles mengen. Wanneer het mengsel te nat is dan voeg je er extra panko door. 

Maak er mooie burgers van en bak ze in olijfolie totdat ze een mooie kleur hebben.  

Beetje groente erbij en smullen maar!

Eet smakelijk