Sperziebonencurry

Ingrediënten:

500 gr sperziebonen,  ½ rode peper zonder zaad,  2 tomaten,  1 ui, ketjap manis,  soyasaus,  3 eieren, zout en peper

Bereiding:

Begin met het koken van de sperziebonen, kook ze niet te gaar.

Kook gelijk de eieren in een apart pannetje. De eieren kan je opzetten met koud water en na 15 min zijn ze dan klaar. De 2e mogelijkheid is opzetten met gekookt water, dan zijn ze na 8 min. klaar.

Ondertussen snipper je de ui, snij je de tomaten in blokjes en de ½ peper in ringetjes.

Verwarm wat olie in de wok en bak daarin de ui en peper. Na 1 minuutje voeg je de tomaat, 1 el ketjap manis en een el soyasaus toe. Even goed roerbakken en daarna voeg je de sperziebonen toe. Op smaak brengen met wat zout en peper.

Verwarm nog wat olie in een koekenpannetje met 1 el ketjap manis, 1 tl kurkuma en wat zout en peper. Heel even roerbakken en bak daarin de gekookte eieren.

Lekker met rijst erbij. 

Eet smakelijk