google-site-verificatie: googlec8100ca301786e12.html

Samosa's

Ingrediënten:

1 aardappel, 3 eieren, handje diepvrieserwten, 2 lente uitjes, 2 el olie, 1 tl koriander, 1 tl garam masala, zout, peper

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 220 graden.

Kook 2 eieren hard en kook de aardappel gaar. Snij dan de lente uitjes in ringetjes. Leg alvast de bladerdeegplakjes klaar zodat ze kunnen ontdooien.

De gekookte aardappel en de 2 gekookte eieren klein snijden.Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Bak daarin de kleingesneden aardappel en de kruiden. Even kort roerbakken.

Voeg dan de doperwten toe en bak ze mee totdat ze een beetje ontdooit zijn. Doe het vuur uit en voeg de ringetjes lente ui en de stukjes toe toe. Meng het voorzichtig door elkaar.

Laat het goed afkoelen. Vul de bladerdeegplakjes. 

Bewerk de randjes met een vork. 

Klop het 3e ei los in een apart kommetje. Bestrijk de samosa's met losgeklopt ei en doe ze 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk