Rode linzensoep

Ingrediënten:

2 blikjes rode linzen (310gr per blikje), 1 rode peper, 2 uien, 2 knoflookjes, 4 aardappelen, 1 winterwortel, 3 tl kurkuma, 1 tl komijn, 2 tl gemberpoeder, 3 tl paprikapoeder, vegetarische bouillon, 2 blikjes tomatenblokjes, zout, peper, olie

Bereiding:

Uien snipperen,  aardappelen en wortel in blokjes snijden.

In een soeppan wat olie verwarmen en de kruiden toevoegen. Goed mengen en voeg dan de gesnipperde uien toe. Het vuur wat lager zetten en de uiensnippers glazig laten worden. 

Doe de aardappelblokjes en wortelblokjes erbij. Voeg 2 ltr water toe en 2 el bouillonpoeder. Breng langzaam aan de kook. Snij het pepertje ondertussen in kleine ringetjes, verwijder de zaadjes en pers de knoflookjes uit. Voeg de peperringetjes en de uitgeperste knoflook toe. 

Laat alles zachtjes koken totdat alles gaar is, ongeveer 15 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes en de linzen toe.

Alles goed verwarmen, eventueel nog wat water toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk