Ovenschotel sperziebonen

Ingrediënten:

500 gr kruimige aardappelen, 125 gr diepvries sperziebonen, 125 gr kastanjechampignons, 1 ui, olie, 1 1/2 el garam massala, 1 tl peper, 1 tl zout, 1 tl kurkuma, 1 el tomatenpuree, 2 tl bouillonpoeder, 1 blikje tomatenblokjes.

Bereidingswijze:

Verwarm alvast de oven voor op 180 graden.

Snij de aardappelen in kleine blokjes.  Kook de aardappelen en sperziebonen in 2 verschillende pannen gaar. Wanneer de sperziebonen gaar zijn spoel ze dan even in een vergiet af met koud water. Zo houden ze een mooie groene kleur. Aardappelen goed afgieten en even nog terug op het gas om ze goed droog te laten koken. 

Snij dan ondertussen de kastanjechampignons klein en de ui in halve ringen.

Doe wat olie in een grote koekenpan en bak daarin de ui en kastanjechampignons totdat ze een kleurtje krijgen. Voeg de tomatenblokjes en de kruiden toe en roer alles nog even goed door elkaar.

Voeg de aardappelen en sperziebonen toe en roer alles voorzichtig door elkaar.

Doe het mengsel in een ovenschaal en strooi er wat cashewnoten over. Plaats het ongeveer 20 min in de oven.

Eet smakelijk