Mihoenpasteitjes

Ingrediënten:

bladerdeeg, mihoen, ongeveer 100 gr. een handje doperwten, 4 geraspte wortelen, 3 eieren, zout, peper, 1 á 2 el. chilisaus.

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 220 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat om te ontdooien. Bereid ondertussen de mihoen volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de doperwten, en zet 2 eieren op met gekookt water en kook ze ongeveer 8 minuten. Ondertussen de wortelen raspen. De 2 gekookte eieren in plakjes snijden en het derde ei loskloppen in een kommetje. In een andere kom de mihoen, doperwten, geraspte wortel, chilisaus, zout en peper door elkaar mengen.

Het mengsel verdelen op de plakjes bladerdeeg en in elk pasteitje een plakje ei toevoegen.  

Vorm tenslotte de bladerdeegplakjes om tot pasteitjes en bestrijk ze met losgeklopt ei.

Ongeveer 20 min in de oven. 

Eet smakelijk