google-site-verificatie: googlec8100ca301786e12.html

Linzensoep

Ingrediënten:

400 gr linzen (uitlekgewicht 265 gr), 2 aardappelen, 1 ui, 1 prei, 2 knoflookteentjes, 2 blokjes groentebouillon, blikje tomatenblokjes, ½ rode peper, 1 tl kurkuma, ¼ tl komijn, zout, peper3 el olijfolie. 

Bereiding:

Snij de aardappelen in kleine stukjes, snipper de ui, snij de ½ peper in ringetjes en de prei in dunne ringetjes.

Verwarm de olijfolie in een wok en bak daarin de uiensnippers, knoflookteentjes en de peperringetjes met de kurkuma en komijn ongeveer 2 minuten.

Voeg de prei toe en roerbak totdat de prei zacht begint te worden.

Daarna doe je de aardappelstukjes, tomatenblokjes en de 2 bouillonblokjes erbij. Voeg nu 1 ltr water toe, breng aan de kook, en laat alles 25 min pruttelen. Eventueel even met de staafmixer zodat de soep wat dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk