Indische spinazieschotel

Ingrediënten:

tempeh, olie, 1 rode ui, ½ tl komijnpoeder, ½ tl korianderpoeder, 1 tl fenegriekblad, 1 tl garam masala, zout, 200 gr spinazie, 1 tomaat

Voor de marinade:

2 el ketjap, 2 el sojasaus, 1/2 elolie, 1 tl sambal , beetje komijnpoeder, 1 tl zout  

Bereiding:

Snij de tempeh in kleine blokjes. Maak de marinade in een bakje en voeg de tempehblokjes toe en laat even staan.

Ga verder met de tomaat in kleine blokjes snijden en snipper de ui.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak daarin de tempehblokjes op een matig vuur. Let goed op dat ze niet verbranden! 

Voeg dan de kruiden, gesnipperde ui en tomatenblokjes toe. Even goed roerbakken en dan de spinazie erbij. Je kunt de spinazieblaadjes ook even klein scheuren voordat ze in de pan gaan. Kort roerbakken en eventueel nog wat zout toevoegen.

Lekker met wat rijst erbij.

Smakelijk eten