
Indische spinazieschotel
Ingrediënten:
- licht gekruide tofustukjes,
- olie,
- ½ rode ui,
- teentje knoflook
- ½ tl komijnpoeder,
- ½ tl korianderpoeder,
- 1 tl fenegriekblad
- 1 tl garam masala
- zout
- 400 gr spinazie
- 1 tomaat
Bereiding:
Snij de tomaat in blokjes en snipper de ½ rode ui.
Blancheer de spinazie ongeveer 2 minuten in kokend water . Doe de spinazie in een vergiet en spoel goed met koud water.
Druk dan met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit en snij de spinazie klein.
Verwarm wat olie in een wok en roerbak daarin de tofustukjes met de kruiden. Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak tot ze wat zachter worden. Tenslotte de spinazie erdoor roeren en nog even roerbakken totdat het meeste vocht verdampt is.
Eventueel nog wat zout toevoegen.

Smakelijk eten