Indische gevulde omelet
Ingrediënten:
2 knoflookteentjes, 2 sjalotjes, ½ rode peper, olie, vegetarische kipstukjes (A.H.), 100 gr dun gesneden prei, 4 eieren, handje wortel julienne, bladselderij, 2 tl ketoembar, 1 tl djinten, 2 tl kurkuma
Bereiding:
Knoflookjes ontvellen, sjalotjes snipperen, van de rode peper de
zaadlijsten verwijderen en de peper in kleine stukjes snijden. Maak
dan met een mesje kleine sneetjes aan elke kant van de knoflookjes.
Verwarm in een wok wat olie en roerbak daar de sjalotjes, rode peper, knoflookteentjes, kipstukjes en kruiden in. Doe er ook wat zout bij. Na ongeveer 1 minuutje de knoflookteentjes verwijderen en prei en wortel toevoegen. Nog 1 minuutje roerbakken en zet het vuur dan laag.
In een aparte kom de eieren loskloppen met wat zout. Voeg er een eetlepel klein gesneden bladselderij bij en bak daarvan een mooie omelet. Olie in de koekenpan, mengsel toevoegen en dan pas het vuur aanzetten. Zo krijg je een mooie ronde omelet.
Eet smakelijk