google-site-verificatie: googlec8100ca301786e12.html

Gnocchi/broccoli ovenschotel

Ingredienten:

broccoliroosjes (diepvries) 400 gr,  Gnocchi 500 gr,  1 pot pastasaus naar keuze 400 gr,  100 gr geraspte kaas,  350 dl sojamelk,  40 gr boter,  olijfolie,  30 gr bloem,  2 eierdooiers,  zout,  peper,  nootmuskaat,  basilicum.

Bereiding:

Broccoli en gnocchi koken volgens aanwijzingen op de verpakking. Ovenschaal alvast insmeren met olijfolie. We gaan nu lagen aanbrengen.  

Laag één - de pastasaus.

Laag twee - de gnocchi. Strooi dan wat zout, peper en basilicum erover.

Laag drie - de broccoliroosjes.

Verwarm eerst even de oven op 180 gr. Nu is het tijd om de kaassaus te maken die er tenslotte op komt.

Verwarm de boter en meng daar voorzichtig de bloem doorheen, totdat er een roux ontstaat. Kook de melk in een apart pannetje en schenk die beetje bij beetje bij de roux. Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus nu 10 min. sudderen. Haal de pan van het vuur en voeg dan de eierdooiers toe en de kaas. Met een spatel goed door elkaar en zachtjes mengen.

De saus wordt de laatste laag op de ovenschotel. Plaats het gerecht nu 15 min. in de oven.

Eet smakelijk

< /div>