google-site-verificatie: googlec8100ca301786e12.html

Gebakken bloemkool

Ingrediënten:

1 bloemkool, cashwnoten, 1 ui, 4 knoflookjes, nootmuskaat, 1 el sambal badjak, 1 tl sambal oelek, 2 bosuitjes, olie, water

Bereiding:

Gebruik alleen de roosjes en kook die half gaar en laat ze na het koken goed uitlekken.

Ondertussen ga je met de andere ingrediënten aan de slag.

Snipper de ui, verwijder de buitenkant van de knoflookjes en snij het groen van de bosuitjes in ringetjes. Doe de sambals en de nootmuskaat in een kommetje met een beetje water en roer goed door elkaar.

Verwarm wat olie in de wok en fruit alvast de ui en de knoflookjes. Voeg de sambalsaus erbij en roerbak totdat het een beetje is ingedikt. Haal dan de knoflookjes eruit en voeg de bloemkoolroosjes, een handje cashewnoten en het groen van de bosuitjes. Bak alles ongeveer 5 min.

Dien op met witte rijst.

Eet smakelijk