Chinese nasi

Heerlijk van smaak is deze vegetarische nasi en makkelijk te maken. Word ook wel Fried rice genoemd.


Ingrediënten:

150 gr basmatirijst, 4 bosuitjes, 4 eieren, bouillonpoeder, 2 knoflookteentjes, handje diepvries doperwten, sesamolie, sojaolie, zout


Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.

Ondertussen de bosuitjes in ringetjes snijden en het groen en wit scheiden. Ontvel ook de knoflookteentjes en pers ze uit of snij ze heel klein.

Verwarm wat olie in een wok en bak daarin het witte gedeelte van de bosuitjes en de knoflook. Het gas niet te hoog en bak totdat de bosui zacht is geworden. 

Voeg dan de doperwten toe en 2 tl bouillonpoeder. Zacht roerbakken totdat de doperwten ontdooit zijn.  

Daarna voeg je de gare rijst toe en een tl sesamolie. Zacht verwarmen en ondertussen de eieren loskloppen in een kom met 1 tl sojaolie, klein beetje sesamolie en wat zout. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak van het eimengsel roerei. Bakken totdat het ei nog geel is, dus niet bruin laten bakken. 

Voeg dit toe aan de rijst met het groene gedeelte van de bosui. Goed roerbakken en meteen opdienen.

Eet smakelijk