Chili Sin Carne 

Wel eens van chili sin carne gehoord? Het is een vegetarische variant van het Mexicaanse gerecht chili con carne. waarbij 'sin carne' Spaans is voor zonder vlees.


Ingrediënten:

Blikje chilibonen 400 gr, blikje mais 200 gr, blikje linzen 200 gr, 1 ui, 1 rode peper, 2 teentjes knoflook, tomatenpuree 70 gr, 1 ui, blikje tomatenblokjes, verse koriander, 1/2 tl chilipoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 1 tl gemalen koriander, zout, peper, 1 el bouillonpoeder, olijfolie


Bereiding:

Haal de zaadlijsten uit de peper en snij deze klein. Snipper de ui niet al te fijn en pers de knoflookteentjes uit. Doe wat olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en peper een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes toe met de kruiden, bouillonpoeder en tomatenpuree. Roerbak alles een paar minuten en voeg dan de bonen en de mais toe. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen totdat het meeste vocht is verdampt.

Snij de verse koriander een beetje klein en meng het door de Chili Sin Carne.


Serveer met Basmatirijst

Eet smakelijk

< /div>