Chili Con Carne vega

Ingrediënten:

  • blikje bruine bonen (uitlekgewicht 250 gr)
  • 150 gr, prei
  • vegetarisch gehakt
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl kerrie
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout,
  • peper,
  • 2 el tomatenpuree
  • ½ bouillonblokje
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Snipper de ui en snij de paprika in kleine blokjes en de prei in dunne ringetjes. Doe wat olijfolie in de wok en bak daarin de ui en paprika. 

Na een paar minuutjes voeg je het vegetarische gehakt toe en de prei met de kruiden. Even goed roerbakken en doe er dan de uitgelekte bonen bij. 

Roer de tomatenpuree erdoor en verkruimel het bouillonblokje erboven. 

Voeg wat water toe, roer alles goed door elkaar en laat het geleidelijk goed warm worden

Eet smakelijk