
Bloemkoolcurry
Curry is een gerecht dat oorspronkelijk van het Indisch subcontinent stamt en zich in de loop van de eeuwen over grote delen van Azië heeft verspreid. Het gerecht bestaat uit een combinatie van kruiden, specerijen, groenten en soms vlees. Er zijn vele varianten mogelijk en het gerecht kent ook regionale verschillen.
Ingredienten:
- 1 bloemkool,
- 3 kruimige aardappelen,
- 2 sjalotjes,
- 1 blikje tomatenblokjes,
- 1 blikje kikkererwten (200 gr),
- 1 el kerrie massala,
- olijfolie,
- zout,
- peper,
- 1 tl koriander,
- 1/2 tl chilipoeder,
- 1 tl kurkuma,
- 400 ml kokosmelk,
- 1 teentje knoflook.

Bereiding:
Voor dit gerecht gebruik je alleen de bloemkoolroosjes.
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes, en snipper de sjalotjes.
Doe wat olie in een wok met de sjalotjes, knoflook en de kerriemassala. Laat het 5 min. zachtjes pruttelen.
Voeg de bloemkoolroosjes en wat zout en peper erbij. Roerbak het ongeveer 5 min.
Dan gaan de aardappelblokjes erbij en roerbak weer 5 min. Deksel op de pan en laat het 5 min zachtjes pruttelen.
Voeg de overige kruiden toe en roerbak alles een paar minuutjes.
Tenslotte gaan de tomatenblokjes, uitgelekte kikkererwten en kokosmelk erbij. Doe het deksel op de pan en zet het gas wat lager. Laat het zachtjes gaar worden in ongeveer 15 min. Kijk wel regelmatig of er wat water bij moet tegen het verdampen.

Eet smakelijk