google-site-verificatie: googlec8100ca301786e12.html

Bloemkoolcurry

Curry is een gerecht dat oorspronkelijk van het Indisch subcontinent stamt en zich in de loop van de eeuwen over grote delen van Azië heeft verspreid. Het gerecht bestaat uit een combinatie van kruiden, specerijen, groenten en soms vlees. Er zijn vele varianten mogelijk en het gerecht kent ook regionale verschillen.

Ingrediënten

1 bloemkool, 1 ui, 1 blikje tomatenblokjes, 1 blikje kikkererwten (310 gr), olijfolie, zout, peper, rode peper, verse koriander, gemberpoeder, 2 el rode currypasta, 200 ml kokosmelk, 1 teentje knoflook

1. Van de bloemkool de roosjes snijden, ui snipperen, rode peper (zonder zaadjes!) en knoflook klein snijden.

3. Currypasta toevoegen, even kort verhitten. Daarna tomatenblokjes en kokosmelk erbij. Nog even verwarmen en goed mengen.

5. Voeg vóór het opdien wat verse korianderblaadjes toe.

2.  In de olie even fruiten.


4, Voeg tenslotte de kruiden, de bloemkoolroosjes en de kikkererwten toe. Laat alles garen in ongeveer 20 min. De bloemkool niet te slap laten worden!

Eet smakelijk

Wil je antwoord op een vraag?

Laat dan je emailadres even achter.