Bami met paksoi

Wil je een lekkere snelle te bereiden bami maken? Dan is deze ideaal voor als je iets lekkers wil en weinig tijd hebt om in de keuken te staan.


Ingrediënten:

250 gr dunne mie, tofu, olie, 1 struik paksoi, 1 winterwortel, 125 gr champignons, Ketjap manis, sambal manis, 1 tl kukrkuma, 1 tl komijn, 1 tl chilipoeder, zout en peper, 


Bereiding:

De mie bereiden volgens aanwijzingen op het pak. 

Knijp de tofu uit tussen keukenpapier en verkruimel die  met een vork in een kom. Doe wat olie in een koekenpan en bak daarin de verkruimelde tofu met wat zout en peper tot die begint te kleuren. Voeg dan wat ketjap manis toe en roerbak nog 1 min.

Snij vervolgens het witte gedeelte van de paksoi klein, winterwortel in dunne plakken en de champignons in schijfjes. 

Doe wat olie in een wok en roerbak alles met toevoeging van de kruiden. Blijf roerbakken totdat alles zacht begint te worden en het vocht goed verdampt is. 

Snij het groene gedeelte van de paksoi ook klein en voeg toe en roerbak nog heel even. 

Voeg als laatste de tofu en de gare mie toe met nog wat ketjap manis. 

Eet smakelijk

< /div>