Aloo Gobi

Aloo Gobi

Aloo Gobi, alu gobi of aloo gobhi is een vegetarisch gerecht van het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden.  


Ingrediënten:

1 bloemkool, 1 ui, tomatenblokjes, 1 tl kurkuma, 1 tl komijnpoeder, 1 tl koriander, 1 tl chilipoeder,1 rode peper, 2 knoflookjes, 300 gr aardappelen, olijfolie, verse koriander.


Bereiding:

Gebruik van de bloemkool alleen de roosjes. Snipper de ui en snij aardappelen in hapklare stukken. Pers de knoflookjes en snij de peper in ringetjes. Zet alvast de bloemkool en aardappelen op met water en kook ze gaar. Ondertussen olie verwarmen in een hapjespan en de ui, peper en knoflook een paar minuten roerbakken.

Voeg de tomatenblokjes erbij en even goed roerbakken. Daarna gaan alle kruiden erbij behalve de verse koriander, die gebruiken we later. 

Bloemkoolroosjes en aardappel erbij en roerbakken zodat overbodig vocht verdampt.  

Eet smakelijk

© 2020VegetarischKoken. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin