Aardappel-bloemkoolcurry

Ingrediënten:

  • 4 grote aardappelen
  • kleine bloemkool
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • pakje kokosmelk 200 ml
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el masala
  • 1 tl laos
  • olie
  • zout
1
1
2
2
3
3
4
4

Bereiding:

Aardappelen schillen en in partjes snijden. Van de bloemkool mooie kleine roosjes snijden. De ui in halve ringen snijden. Afb. 1

Verwarm wat olie in een hapjespan en bak daarin de uienringen en uitgeperste knoflookteentjes. Voeg dan de andere kruiden toe en roerbak 1 minuutje. Doe de aardappelpartjes erbij en roerbak weer even 1 minuutje.  Afb. 2

Daarna gaan de bloemkoolroosjes erbij. Nog even goed door elkaar mengen zodat de kruiden goed verdeeld zijn over de aardappelpartjes en bloemkoolroosjes. Afb. 3

Voeg de kokosmelk en wat water toe zodat alles net onder staat. Afb. 4

Tenslotte het bouillonblokje en zout naar smaak toevoegen. Breng aan de kook en laat zachtjes koken totdat alles gaar is en het water verdampt is.

Let op dat het niet aanbrandt en voeg eventueel af en toe wat water bij.

Eet smakelijk

© 2020VegetarischKoken. Alle rechten voorbehouden.